Αρχή λειτουργίας Πληροφορικού Συστήματος Διοίκησης Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Δ.Μ.

Έκδοση 1,0 . Ημερομηνία 11/2/2022

Το  Π.Σ.Δ. χρησιμοποιείται από τη Διοίκηση του ΚΕΔΙΒΙΜ, τους Επιστημονικούς και Ακαδημαϊκούς Υπευθύνους των Προγραμμάτων, τους Επιμορφωτές και τους Επιμορφούμενους για:

  1. Υποβολή Νέων Επιμορφωτικών Προγραμμάτων σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θεσπίσει και υιοθετήσει το Συμβούλιο Διοίκησης του ΚΕΔΙΒΙΜ
  2. Υποβολή Αίτησης Συμμετοχής  σε Επιμορφωτικά Πρόγραμμα από υποψηφίους Επιμορφούμενους
  3. Υποβολή Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Επιμορφωτών από υποψηφίους Επιμορφωτές
  4. Υποβολή αιτήματος έκδοσης πιστοποιητικών  σε  Επιμορφούμενους
  5. Έκδοση Στατιστικών στοιχείων προς χρήση από τους Επιστημονικούς Υπεύθυνους των προγραμμάτων, αλλά και από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΚΕΔΙΒΙΜ
  6. Δημιουργία, επεξεργασία κι αρχειοθέτηση Ατομικής ΚΑΡΤΕΛΑΣ (ΠΡΟΦΙΛ) από Επιμορφούμενους κι Επιμορφωτές

Οι ρολoί που έχουν διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης στο Σύστημα είναι

  1. Γραμματεία-Διοίκηση : Διαχειριστής-Αναλυτής σε όλο το Δίκτυο των Συστημάτων
  2. Επιστημονικός Υπεύθυνος (Ε.Υ.): Συνεργάτης στο Κεντρικό Π.Σ.Δ., Διαχειριστής στο υπό-Π.Σ.Δ. του προγράμματος που έχει υποβληθεί κι εγκριθεί
  3. Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος (Α.Υ.): Διαχειριστής στο υπό-Π.Σ.Δ. του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει
  4. Επιμορφωτής: Συνδρομητής στο Κεντρικό Π.Σ.Δ.
  5. Επιμορφούμενος: Συνδρομητής στο υπό-Π.Σ.Δ. του προγράμματος το οποίο θα παρακολουθήσει
  6. Υπερδιαχειριστης: Τεχνικός Υπεύθυνος σε όλα τα συστήματα

Εκτός των λογαριασμών της Διοίκησης που δημιουργούνται από τον Υπερδιαχειριστη, όλοι οι άλλοι λογαριασμοί δημιουργούνται μετά από Εγγραφή σε κατάλληλη σελίδα (ανά ρόλο) κι έγκριση από την Διοίκηση ή τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του εκάστοτε προγράμματος.

Σύντομη Περιγραφή λειτουργίας.

 

Ο Ε.Υ. ενός Προγράμματος αιτείται πρόσβαση στο κεντρικό Π.Σ.Δ. για να υποβάλει τη φόρμα «Πρότυπο Υποβολής Πρότασης Προγράμματος». Εφόσον εγκριθεί η πρόσβαση από την Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ (αφότου ελεγχθεί ότι ο αιτών Ε.Υ. είναι μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), ο Ε.Υ. κάνει είσοδο και υποβάλλει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από την online φόρμα. Θα απαιτηθούν ταυτόχρονα κι ατομικά στοιχεία των συνεργατών/επιμορφωτών του στα αντίστοιχα πεδία (ΑΜΚΑ, IBAN, κ.τ.λ.). Μετά την επιτυχή υποβολή, η Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ ειδοποιείται με email για την νέα πρόταση Επιμορφωτικού Προγράμματος. Εφόσον εγκριθεί από το Συμβούλιο Διοίκησης και στη συνέχεια από το Πρυτανικό Συμβούλιο, η Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ δίνει εντολή στον Υπερδιαχειριστή να δημιουργήσει το υπό-Π.Σ.Δ. για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο Υπερδιαχειριστής λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα στοιχεία που έχει υποβάλλει ο Ε.Υ. στην online φόρμα την οποία έχει συμπληρώσει όταν αρχικά αιτήθηκε την έγκριση του προγράμματός του, το δημιουργεί και το παραμετροποιεί  αντίστοιχα, σαν υποτομέα του Κεντρικού Π.Σ.Δ. Μετά το πέρας της σύντομης αυτής διαδικασίας, ο Ε.Υ. αποκτά στοιχεία πρόσβασης Διαχειριστή στο νέο υπό-Π.Σ.Δ. όπως και ο Α.Υ. Επίσης είναι έτοιμο να δεχτεί Αιτήσεις Συμμετοχής από υποψηφίους Επιμορφούμενους με όλα τα πεδία που σχετίζονται με το οικονομικό σκέλος του προγράμματος (κόστος προγράμματος, εκπτωτικές πολιτικές, πιθανή πληρωμή με δόσεις, κ.τ.ο.), προ-συμπληρωμένα με βάση την αρχική αίτηση που υπέβαλε ο Ε.Υ. κι εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΚΕΔΙΒΙΜ και το Πρυτανικό Συμβούλιο.

Μετά την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής από έναν υποψήφιο Επιμορφούμενο στο υπό-Π.Σ.Δ.  δημιουργείται ένας λογαριασμός χρήστη με τα στοιχεία του, καθώς και η καρτέλα (προφίλ) του, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση Αναμονής. Εφόσον εγκριθεί η συμμετοχή του Επιμορφούμενου με βάση τα όποια κριτήρια θέτει ο εκάστοτε Ε.Υ. (π.χ. πληρωμή κάποιας προκαταβολής, κατάθεση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εφαρμογή της οποιασδήποτε εκπτωτικής πολιτικής, κ.τ.ο.), ο Α.Υ. ή ο Ε.Υ. ενεργοποιεί τον λογαριασμό του κι αυτόματα του αποστέλλεται  email  που τον ενημερώνει ότι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα εγκρίθηκε.  Μετά την επιτυχή είσοδο του, ο Επιμορφούμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα να  αιτηθεί τη χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης ή επιτυχούς ολοκλήρωσης ενός προγράμματος, να επικαιροποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας του (π.χ. τηλέφωνο, email, κ.τ.ο.) και  να δέχεται πιθανές ειδοποιήσεις-ανακοινώσεις από το ΚΕΔΙΒΙΜ που αφορούν το πρόγραμμα το οποίο παρακολουθεί.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι Ε.Υ., Α.Υ.  καθώς και η Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ μπορεί  να ειδοποιείται για  αιτήσεις χορήγησης βεβαιώσεων παρακολούθησης από τους Επιμορφούμενους και να τα διεκπεραιώνει. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να συλλεχθούν και χρήσιμα στατιστικά στοιχεία, όπως φύλο των Επιμορφούμενων, ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκουν, μορφωτικό επίπεδο, κ.α.

Με την ημερολογιακή λήξη του προγράμματος,  πρέπει να οριστεί από τον Ε.Υ. ή τον Α.Υ. στο κατάλληλο πεδίο η φυσική λήξη του προγράμματος, ώστε να αρχειοθετηθεί και να δοθεί η δυνατότητα ενός επόμενου κύκλου του προγράμματος (2ος, 3ος, κ.τ.λ.). Επίσης χειροκίνητα θα πρέπει να οριστεί ως απόφοιτος ο εκάστοτε Επιμορφούμενος, ανάλογα με το εάν ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα.

Η Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ μπορεί στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους να αντλήσει στατιστικά στοιχεία ανά πρόγραμμα και συνολικά, προκειμένου να συνταχθούν απολογιστικές εκθέσεις που εκ του νόμου υποχρεούται το Συμβούλιο Διοίκησης να συντάσσει και να υποβάλει στους αρμόδιους φορείς.

 

ΡΟΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ – ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ.

  1. Υποβολή Νέου Επιμορφωτικού Προγράμματος από Ε.Υ.

Α) Ο Ε.Υ. αιτείται παροχής στοιχείων πρόσβασης στο Π.Σ.Δ.

https://miskedivim.uowm.gr -> menu -> «Εγγραφή Επιστημονικού Υπεύθυνου»

Β) Πραγματοποιείται εισαγωγή των στοιχείων κι επιλέγεται Όνομα Χρήστη και Συνθηματικό. Μετά την Υποβολή Αίτησης η Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ ελέγχει τον αιτούντα καθώς και την αίτησή του κι αποφασίζει για την ενεργοποίηση ή  όχι της πρόσβασης. Ένα email ειδοποιεί τον Ε.Υ. όταν εγκριθεί η πρόσβαση του και μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία πρόσβασης  που είχαν επιλεχθεί προκειμένου να πραγματοποιείται  Είσοδος και Υποβολή Νέου προγράμματος.

  1. Εισαγωγή με τα στοιχεία πρόσβασης στο κεντρικό Π.Σ.Δ. για Υποβολή Νέου Προγράμματος

https://miskedivim.own.gr -> menu-> «Είσοδος Επιστημονικού Υπεύθυνου»

  1. Μετά την επιτυχή είσοδο, εμφανίζεται η καρτέλα του προφίλ του Ε.Υ. στο Κεντρικό Π.Σ.Δ. και κατευθείαν η φόρμα Υποβολής Επιμορφωτικού Προγράμματος (υπάρχει και ο σχετικός σύνδεσμος στο  κεντρικό menu που εμφανίζεται μετά την επιτυχή Είσοδο με τα κατάλληλα στοιχεία πρόσβασης)
  2. Στα πεδία της φόρμας υπάρχουν οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης τους.
  3. Θα πρέπει ο Ε.Υ. να συμπληρώσει τα ατομικά στοιχειά όλων των Επιμορφωτών με τους οποίους θα συνεργαστεί. (ΑΜΚΑ, IBAN, κ.τ.λ.), καθώς επίσης να μεταφορτώσει και τα βιογραφικά τους σε μορφή αρχείου pdf.
  1. Μετά την Υποβολή του Επιμορφωτικού Προγράμματος και την εμφάνιση του μηνύματος «Επιτυχής Υποβολή»  το Συμβούλιο Διοίκησης και το Πρυτανικό Συμβούλιο θα αποφασίσουν για την έγκριση ή μη του υποβληθέντος προγράμματος.
  2. Σε περίπτωση έγκρισης, δημιουργείται αυτόματα η καρτέλα του προγράμματος στον φάκελο «Ενεργά Προγράμματα» του κεντρικού Π.Σ.Δ. και ειδοποιείται ο Υπερδιαχειριστης από τη Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ ώστε να δημιουργήσει το υπό-Π.Σ.Δ. για το νέο πρόγραμμα.

 

ΡΟΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ  υπό–Π.Σ.Δ. του κάθε Επιμορφωτικού προγράμματος

 

  1. Ο Υπερδιαχειριστης έχει ήδη δημιουργήσει το υπό-Π.Σ.Δ. στο οποίο θα έχουν πρόσβαση η ομάδα Διοίκησης του εκάστοτε προγράμματος (Ε.Υ. και Α.Υ.) και οι Επιμορφούμενοι.

Είναι μοναδικό για κάθε Επιμορφωτικό πρόγραμμα. Πρόσβαση στους χρήστες και στα δεδομένα τους  έχουν μόνο ο Ε.Υ. και ο Α.Υ., ενώ ο εκάστοτε Επιμορφούμενος έχει πρόσβαση μόνο στην καρτέλα του. Ειδική πρόσβαση επίσης έχει η Γραμματεία του ΚΕΔΙΒΙΜ και η Διοίκηση του (Διευθυντής και Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης).

Η διεύθυνση πρόσβασης του (της μορφής  https://miskedivim.uowm.gr/xxxxx ) θα εμφανιστεί αυτόματα στην σελίδα «Λίστα Εκπαιδευτικών  προγραμμάτων» (https://miskedivim.uowm.gr/mis/)  στο Κεντρικό Π.Σ.Δ.

  1. Η αρχική σελίδα του υπό-Π.Σ.Δ. θα είναι η παρακάτω και πλέον υπάρχει η δυνατότητα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος/Αίτηση Συμμετοχής από τους Επιμορφούμενους.

Στο παράθυρο αυτό οι υποψήφιοι Επιμορφούμενοι δημιουργούν «Αίτημα Συμμετοχής» στο Ενεργό  πλέον πρόγραμμα. Τα οικονομικά στοιχεία (κόστος παρακολούθησης, εκπτωτικές πολιτικές, δόσεις, κ.τ.ο.) έχουν ήδη εισαχθεί αυτόματα από την Καρτέλα του προγράμματος που είχε δημιουργήσει ο Ε.Υ. στο κεντρικό Π.Σ.Δ. όταν υποβλήθηκε προς έγκριση το νέο πρόγραμμα.

  1. Αίτηση Συμμετοχής Επιμορφούμενου

Διεύθυνση (https://miskedivim.uowm.gr/χχχχχ/register/)

  1. Ο υποψήφιος συμπληρώνει τα πεδία της online αυτής φόρμας, εκτός από αυτά που έχουν ήδη προ-συμπληρωμένη τιμή.

Προσοχή στο πεδίο «email» το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί σωστή και ενεργή διεύθυνση email γιατί  εκεί θα αποστέλλονται  μηνύματα από το ΚΕΔΙΒΙΜ.

Προσοχή επίσης και στα υποχρεωτικά πεδία «Επιλογή username» και «Επιλογή password» στα οποία ο υποψήφιος Επιμορφούμενος θα πρέπει να επιλέξει  ένα μοναδικό όνομα χρήστη (στα Αγγλικά) με πάνω από 8 χαρακτήρες και ένα συνθηματικό (και πάλι στα Αγγλικά) με επίσης πάνω από 8 χαρακτήρες.

Βασικό  πεδίο που πρέπει να συμπληρωθεί σωστά με επισύναψη αρχείων είναι το  «Επισύναψη απαιτούμενων δικαιολογητικών» .

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται σε ψηφιακή μορφή και είναι τα:

  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Τίτλοι σπουδών
  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  • Οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικνύει την επιλογή της αντίστοιχης εκπτωτικής πολιτικής (εφόσον έχει επιλεγεί)
  • Κάθε άλλο στοιχείο που συμβάλλει στην πληρέστερη αξιολόγηση των υποψηφίων (π.χ. αποδεικτικά ερευνητικής δραστηριότητας, διακρίσεις, αποδεικτικά προϋπηρεσίας, κ.τ.λ.)

Θα πρέπει  να βρίσκονται σε φάκελο συμπιεσμένο κατά zip ή rar ή 7z και να μεταφορτωθούν, με μέγιστο μέγεθος 6 ΜΒ.

 

 

Περιγραφή αρχικής οθόνης ελέγχου προγράμματος των Ε.Υ. , Α.Υ.

 

Κουμπί «Έλεγχος Αιτήσεων»

(εμφανίζεται ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν αιτήσεις υποψηφίων Επιμορφούμενων οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τη διαδικασία «Αίτησης Συμμετοχής»)

Μετά την υποβολή της αίτησης του υποψήφιου προς επιμόρφωση :

Α) Δημιουργείται χρήστης στο υπό-Π.Σ.Δ. με τα  στοιχεία του.

Β) Δημιουργείται η Αίτηση του στον φάκελο «Αιτήσεις Συμμετοχής» ο οποίος είναι προσπελάσιμος από Ε.Υ., Α.Υ. εάν κάνουν Είσοδο σαν Διαχειριστές.

Γ) Αποστέλλεται ενημερωτικό email στον Α.Υ. για κάθε νέα υποψηφιότητα.

Δ) Ειδοποιείται ο υποψήφιος Επιμορφούμενος στο email που δήλωσε στο εσωτερικό της αίτησής του, ότι αυτή έχει παραληφθεί με συγκεκριμένο αριθμό αναγνώρισης κι  ότι θα εξεταστεί  η υποψηφιότητά του. Μέχρι να εγκριθεί η συμμετοχή του στο πρόγραμμα δε μπορεί να πραγματοποιηθεί σύνδεση στο υπό-Π.Σ.Δ.

  1. Μετά την έγκριση της υποψηφιότητας του Επιμορφούμενου (σχετικός έλεγχος δικαιολογητικών, κ.τ.λ.):

Α) Ο Ε.Υ. ή ο Α.Υ. ενεργοποιεί τον λογαριασμό του από το Προφίλ ->Έλεγχος Αίτησεων -> Επεξεργασία Αίτησης

Κατά την επεξεργασία της αίτησης ο  Α.Υ. ή ο Ε.Υ. μπορεί  να συμπληρώσει όποια και όσα στοιχεία θέλει από την αρχική αίτηση (εκτός  το  όνομα χρήστη και συνθηματικό που έχει επιλέξει ο υποψήφιος)), να επισυνάψει (τυχόν) επικαιροποιημένα δικαιολογητικά  και  να χαρακτηρίσει την  τρέχουσα κατάσταση του υποψηφίου που είναι αρχικά «5: Υπό Εξέταση» σε οποιαδήποτε από τις: 1:Ενεργός, 2:Απόφοιτος, 3:Διεγραμμένος, 4:Αναστολή Φοίτησης.

Tο πεδίο «Αριθμός Μητρώου» δε συμπληρώνεται και θα συμπληρωθεί ΑΥΤΟΜΑΤΑ κατόπιν της υποβολής των διορθώσεων με το πάτημα του κουμπιού «Επικαιροποίηση» στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Το πεδίο «Ημερομηνία Αποφοίτησης» συμπληρώνεται  ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ  όταν ο επιμορφούμενος καταστεί  Απόφοιτος (κατάσταση 2: Απόφοιτος) από τον Α.Υ. ή τον Ε.Υ.

Σημαντικό είναι το πεδίο «Έγκριση / Απόρριψη πρόσβασης στο Σύστημα» με το οποίο ο Ε.Υ. ή ο Α.Υ. αποφασίζει πότε θα ενεργοποιήσει την πρόσβαση του Επιμορφούμενου στο υπό-Π.Σ.Δ. (ενημερώνεται σχετικά με αυτοματοποιημένο  email ο εκάστοτε Επιμορφούμενος).

ΠΡΟΣΟΧΗ. (η παραπάνω αλυσίδα διαδικασιών γίνεται σε ένα βήμα, δηλαδή όταν αποφασιστεί οτι πρέπει να ελεγχθεί η υποψηφιότητα , θα πρεπει να κάνουμε τα παραπάνω βήματα για την επεξεργασία της αίτησης και να αποφασίσουμε κατευθείαν αν του επιτρέπουμε ή απαγορευουμε την πρόσβαση και την ιδιοτητα του σαν επιμορφούμενος του ΚΕΔΙΒΙΜ.)

 

Κουμπί «Ενημέρωση Προγράμματος»

 

Από εδώ ο Ε.Υ. μπορεί να μεταβάλει κάποια από τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία υποβληθεί στην αρχική πρόταση προς το ΚΕΔΙΒΙΜ.

Σημαντικά είναι τα παρακάτω 2 βήματα ώστε να μπορεί το Π.Σ.Δ. να δημιουργήσει αυτόματα  τα δύο βασικά απουσιολόγια, αυτά των Επιμορφούμενων καθώς και των Επιμορφωτών. Με βάση αυτά τα παρουσιολόγια  (και τη συμπλήρωσή τους από τον Ε.Υ. ή τον Α.Υ. του προγράμματος κατά τη διάρκεια του προγράμματος), θα είναι σε θέση το ΚΕΔΙΒΙΜ να παρέχει με ορθότητα σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης ή/και πιστοποιητικά επιμόρφωσης.

Από την επιλογή αυτή ο Ε.Υ. θα πρέπει να  κάνει τις εξής λειτουργίες πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα:

Α) Τελικό ορισμό Επιμορφωτών, σε περίπτωση που έχουν αλλάξει από τον αρχικό σχεδιασμό της υποβολής του προγράμματος. Θα πρέπει  να πραγματοποιηθεί μετάβαση  στο πεδίο «30. Ανάλυση Διδακτικών Ενοτήτων», να γίνει κλικ στο μολυβάκι (ή διπλό κλικ στον τίτλο της ενότητας) και  στο πεδίο «Επιμορφωτές»  κάνοντας κλικ να επιλεχθεί από την αναδυόμενη λίστα ο (οι) επιμορφωτής/ές που θα διδάξει/ουν στη συγκεκριμένη Διδακτική Ενότητα.

Β) Τελικό ορισμό Ημερομηνιών διεξαγωγής μαθημάτων για τα οποία θα απαιτηθούν παρουσίες από το παρουσιολόγιο. Στο πεδίο «31. Ημερομηνίες μαθημάτων» κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Προσθήκη Ημερομηνίας» ορίζεται η πρώτη ημερομηνία της διάλεξης και η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι και το τελευταίο μάθημα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνιέται το πάτημα του κουμπιού «Υποβολή» και η αποστολή ενός email  στο kedivim-support@uowm.gr ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες, αιτούμενοι ταυτόχρονα τη δημιουργία των παρουσιολογίων. Να τονιστεί επίσης πως η τήρηση Παρουσιολογίων Επιμορφωτών κι Επιμορφούμενων είναι υποχρεωτική για κάθε πρόγραμμα και συνοδεύει κάθε πρόγραμμα. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για έλεγχο από τον Διευθυντή του ΚΕΔΙΒΙΜ ή το Συμβούλιο Διοίκησής του, προκειμένου να διαπιστώνεται η εύρυθμη λειτουργία του κάθε προγράμματος.

 

Κουμπί «Παρουσιολόγια»

Οι δυο σύνδεσμοι που βρίσκονται εδώ  οδηγούν αντίστοιχα τον Ε.Υ. ή τον Α.Υ. στα online παρουσιολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά έχουν δημιουργηθεί αυτόματα από το Π.Σ.Δ. του ΚΕΔΙΒΙΜ, κατόπιν των προηγούμενων βημάτων – ενεργειών που έχουν περιγραφεί.

Παρακάτω αναλύεται ο τρόπος συμπλήρωσης του «Συνολικό παρουσιολόγιο Επιμορφούμενων προγράμματος»

Στην πρώτη στήλη με όνομα «Επιμορφούμενοι» υπάρχουν αυτόματα όλοι οι επιμορφούμενοι των οποίων έχει εγκριθεί η συμμετοχή τους και θα παρακολουθήσουν το εκάστοτε επιμορφωτικό πρόγραμμα. Πατώντας στο κουμπί,  ταξινομούνται με αύξουσα ή φθίνουσα αλφαβητική σειρά. Επίσης  από την επιλογή «Δείξε» μπορούν να εμφανιστούν όλοι ή μέρος των επιμορφούμενων.

Στη δεύτερη στήλη με όνομα «Τμήμα»  και ΜΟΝΟ για την πρώτη φορά  δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν οι επιμορφούμενοι σε μέχρι 3 Τμήματα. Δεν θα απαιτηθεί να επαναληφθεί αυτή η διαδικασία κατά όλη την διάρκεια του προγράμματος. Κάνοντας  διπλό κλικ στο κενό κελί επιλέγεται το τμήμα στο οποίο είναι επιθυμητό να ενταχθεί ο εκάστοτε επιμορφούμενος.

Με τον ίδιο τρόπο, με διπλό κλικ εγγράφεται ο αριθμός των παρουσιών σε κάθε ημερολογιακή στήλη για τον εκάστοτε επιμορφούμενο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν μια σε ημέρα υπάρχουν δύο παραδόσεις σε διαφορετικές  ώρες που πρέπει να παρακολουθήσει ο επιμορφούμενος, τότε θα πρέπει να εισαχθεί ο αριθμός 2 στο κελί.

Με την μπάρα κύλισης στο κάτω μέρος του παρουσιολογίου πραγματοποιείται μετάβαση στην τελευταία στήλη, με όνομα «Σύνολο», με την οποία παρέχεται ενημέρωση για τον συνολικό αριθμό παρουσιών του εκάστοτε επιμορφούμενου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να καθοριστεί με βάση τους όρους παρακολούθησης ενός προγράμματος, εάν ο εκάστοτε επιμορφούμενος έχει εκπληρώσει ή όχι τις απαιτήσεις του προγράμματος και μπορεί να του αποδοθεί η σχετική βεβαίωση παρακολούθησης ή πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Με τα κουμπιά  Print, Excel, CSV, Copy δίνεται η δυνατότητα αντίστοιχα να εκτυπωθεί ένα παρουσιολόγιο, να εξαχθεί το παρουσιολόγιο σε αρχείο τύπου Excel, να εξαχθεί σε αρχείο τύπου CSV, να αντιγραφούν στο «Πρόχειρο»  του υπολογιστή όλα τα στοιχεία της τρέχουσας οθόνης.

ΠΡΟΣΟΧΗ. (με την λήξη ενός κύκλου του προγράμματος θα πρέπει ο Ε.Υ ή ο Α.Υ. να κρατήσει ένα αντίγραφο για το αρχείο τους, με χρήση των παραπάνω κουμπιών. Δεν θα έχει την δυνατότητα να δει τα παρουσιολόγια εάν ξεκινήσει νέος κύκλος. )

ΑΚΡΙΒΩΣ όμοιο είναι και το παρουσιολόγιο των Επιμορφωτών,  με μόνη διαφορά ότι οι Επιμορφωτές δεν εντάσσονται σε τμήματα. Υπάρχουν ήδη οι διδακτικές ενότητες στις οποίες οι Ε.Υ. ή Α.Υ έχουν ορίσει τους Επιμορφωτές ως διδάσκοντες.

 

Κουμπί «Καθορισμός Αποφοίτων»

(εμφανίζεται ΜΟΝΟ όταν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο πρόγραμμα)

Από την επιλογή «Επεξεργασία Αίτησης»  δίνεται η δυνατότητα στο τέλος του προγράμματος να καταστούν Απόφοιτοι οι Επιμορφούμενοι, ορίζοντας ημερομηνία αποφοίτησης και αλλάζοντας το status τους σε «2:Απόφοιτοι».

Το πεδίο «Ημερομηνία Αποφοίτησης» συμπληρώνεται  καθώς  και αλλάζει η «Κατάσταση Σπουδαστή»  σε  (2: Απόφοιτος). Τονίζεται πως θα πρέπει πάντα να πατιέται το κουμπί «Επικαιροποίηση», προκειμένου να επιτευχθεί η οποιαδήποτε τροποποίηση.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να μεταφορτωθεί σε αρχείο τύπου pdf η τελική καρτέλα του εκάστοτε Επιμορφούμενου  για τη δημιουργία ενός προσωπικού Αρχείου, εφόσον αυτό είναι επιθυμητό.

Κουμπί «Στατιστικά»

 

Εδώ βρίσκεται το αρχείο των Επιμορφούμενων ΟΛΩΝ των κύκλων προγραμμάτων που πιθανώς διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν.

Φαίνεται ο Α.Μ. του καθενός, σε ποιο κύκλο ήταν επιμορφούμενος, εάν αποφοίτησε ή όχι κι άλλα στατιστικά στοιχεία τα οποία μπορούν να ζητηθούν από το ΚΕΔΙΒΙΜ μελλοντικά.

Πριν χρησιμοποιηθεί ο πίνακας θα πρέπει να πατηθεί το κουμπί «Συμπλήρωση Δεδομένων» ώστε να συλλεχθούν τα πλέον πρόσφατα δεδομένα για τα προγράμματα και κατόπιν το κουμπί «Ανανέωση Σελίδας» για να εμφανιστούν. Δίνεται η δυνατότητα εξαγωγής των στατιστικών σε αρχείο μορφής Excel.

 

 

Κουμπί «Αξιολογήσεις»

Είναι το σημείο στο οποίο ο Ε.Υ. μπορεί να δει σε προσιτή μορφή τα αποτελέσματα της  ανώνυμης αξιολόγησης  ΚΑΘΕ κύκλου προγράμματος που διοργανώθηκε κι αξιολογήθηκε από τους Επιμορφούμενους.

Την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων, ο Επιστημονικά η Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος του εκάστοτε προγράμματος, επικοινωνεί με τον Τεχνικό Διαχειριστή (kedivim-support@uowm.gr ) προκειμένου να του δοθεί ένας σύνδεσμος κι ένα συνθηματικό, τα οποία θα τα γνωστοποιήσει στους επιμορφούμενους, ζητώντας τους να πραγματοποιήσουν την αξιολόγηση του προγράμματος. Η αξιολόγηση του εκάστοτε προγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου να υπάρχει συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και θα πρέπει να επιδιώκεται με κάθε τρόπο από τους Επιστημονικά ή Ακαδημαϊκά Υπεύθυνους η συμπλήρωση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αξιολογήσεων.

Πατώντας τον σύνδεσμο  «Αποτελέσματα Αξιολογήσεων όλων των κύκλων του Επιστημονικού Προγράμματος» πραγματοποιείται μετάβαση στο υπό-Π.Σ.Δ. αξιολόγησης του ΚΕΔΙΒΙΜ και εμφανίζονται υπό μορφή συνδέσμων τα αποτελέσματα των σχετικών αξιολογήσεων.

Επίλογος

Με την περάτωση κάθε κύκλου ο Επιστημονικός ( ή Ακαδημαϊκός) Υπεύθυνος θα πρέπει:

  1. Να είναι σίγουρος ότι έχει καταστήσει Αποφοίτους αυτούς που πρέπει και να μην αφήσει κάποιον «Ενεργό» .
  2. Να έχει ορίσει σε όλους τους Αποφοίτους την ημερομηνία αποφοίτησης.
  3. Να έχει κρατήσει σε Excel τα παρουσιολόγια για το αρχείο του.
  4. Να ειδοποιήσει με email τον Τεχνικό Διαχειριστή του miskedivim (kedivim-support@uowm.gr) ώστε να αρχειοθετήσει το πρόγραμμα ώστε το υπό-πληροφοριακό του σύστημα να είναι έτοιμο για έναν Νέο πιθανό κύκλο του προγράμματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν μπορεί να ξεκινήσει επόμενος κύκλος του ιδίου προγράμματος εάν πρώτα δεν έχει κλείσει ο προηγούμενος με την παραπάνω διαδικασία.

 

Έκδοση 1,0 . Ημερομηνία 11/2/2022